RSS

RSS?

Met RSS is er van alles mogelijk, het is een methode om makkelijk en direct informatie te delen. Steeds meer browsers zijn gereed voor het gebruik van RSS en daardoor kun je makkelijk op de hoogte blijven met het laatste nieuws en de meest verse recepten van simpelkoken.nl.

Wat is RSS

Zie het als een lijst met directe links naar pagina's binnen deze site, zo heb je de mogelijkheid om artikels te lezen zonder dat je de gehele site hoeft door te struinen. Een lijst noemt met in 'guru-taal' een feed.

Er bestaan verschillende speciale RSS programma's die overweg kunnen met vele feeds zodat je makkelijk en snel het juiste artikel kunt lezen. In de Mozilla Firefox browser zit een handige RSS mogelijkheid ingebouwd en ook in het gratis email programma Firebird zijn mogelijkheden ingebouwd om op de hoogte te blijven van je favoriete websites via RSS. Naast deze twee tools zijn er vele leuke, commerciële, gratis en 'probeer niet thuis' programma's op het net te vinden. Computer gebruik is persoonlijk, zo RSS readers ook; probeer wat uit en zie dat je meer informatie kunt verwerken in dezelfde tijd!

RSS op je mobiel

Nu er steeds vaker onbeperkt internet abonnementen voor je mobiel worden aangeboden kun je jouw mobiel gebruiken als nooit te voren. Nieuwe mobiele telefoons met ondersteuning voor UMTS, de zogenaamde 3e generatie oftewel 3g hebben steeds vaker RSS functies. Zo kun je jouw mobiele telefoon automatisch laten synchroniseren met de RSS feeds van jouw favoriete sites. Kijk in het overzicht voor onze feeds die je op je mobiele telefoon kunt toevoegen.

RSS op je website

Het mogelijk RSS feeds op je website te publiceren. Op die manier kun je website bezoekers bijvoorbeeld nieuws of meer informatie aanbieden. Op internet zijn vele standaard scripts te vinden om een RSS feed simpel op je website te publiceren. Kies voor RSS feeds die bij jouw website passen, op deze manier wordt je website een informatie service die interessanter is om nog eens te bezoeken.

Tips voor een RSS feed op je website:

- Sla feeds van een andere website op je eigen server op
- Gebruik alle informatie die in de specifieke RSS feed beschikbaar is
- Gebruik statistieken zodat je kan zien wat het meest interessante informatie voor jouw bezoeker is

Met een scripttaal als PHP of ASP maar ook andere talen is veel mogelijk. Zoek is met een zoekmachine naar PHP RSS feeds of ASP RSS feeds. Wees er wel zeker van dat je host één van deze twee scripttalen ondersteund.

Categorieën

We hebben verschillende RSS feeds ter beschikking gesteld. Zo is er één hoofd feed, met de laatste artikelen uit alle categorieën. Daarnaast is er per categorie en per onderwerp uit een specifieke categorie een aparte feed. In het overzicht ziet u de direct beschikbare RSS feeds, daarnaast is het mogelijk dat andere onderdelen van de site feeds bevatten; op deze pagina is dat dan ook duidelijk aangegeven.

Let op alleen de laatste c.q. nieuwste publicaties worden in onze RSS feeds gepubliceerd.