Voorgerecht recepten

Van een voorgerecht kun je een kunst maken maar je kun het natuurlijk ook makkelijk houden. Een makkelijk voorgerecht geeft alle mogelijkheden voor een hoofdgerecht. Een super deluxe voorgerecht met daarna een bruine bonen schotel is natuurlijk not done. Probeer onze recepten voor de lekkerste en makkelijkste voorgerechten

Uiensoep op z'n Indonesisch

Ik ben gek op uiensoep. Het is makkelijk te maken, kost haast niets en het is erg lekker. Een behoorlijke tijd geleden alweer was ik de Franse versies van uiensoep beu en heb zo uit de lossen pols een Indonesische versie in elkaar gedraaid.
Deze soep werd zo lekker dat het inmiddels een van mijn succesrecepten is. Zelfs mijn Indonesische vriendinnen vinden het heerlijk. En nee hij is absoluut niet pittig.

2 40

Grilled tomaten met knoflook

Gegrilde tomaten met knoflook

Ja tomaten zijn typisch Italiaans, knoflook niet maar uitstekend te combineren.

3 1

Tomaten met mozzarella

Tomaten met mozzarella

Tomaat met mozzarella uit Italie maar dan voor op de Hollandse tafel.

3 8

Gevulde portobello

Heerlijk voorgerecht wat zo klaar is.

Meloen met rauwe ham

Een lekker recept van Danielle. Dit is een lekker voorgerecht maar je kunt het ook serveren als nagerecht. Het is lekker fris voor in de zomer maar kan ook heel goed in de winter, bijvoorbeeld met kerst!

2 3

Asperge cocktail met kip

Een voorgerecht van asperges in de vorm van een cocktail. Een heerlijke combinatie van groene of witte asperges met kleine stukjes kip. Lekker koninklijk

3 4

Meloen salade met aardbeien dressing

Elke keer als je dit gerecht serveerd is het altijd een geweldige binnenkomer. Apart, simpel en natuurlijk erg lekker.

3 6

Gemarineerde courgettes

1 voorgerecht per dag. Natuurlijk kun je ze ook als bijgerechten serveren. Zo lekker is deze wel. Gemarineerde courgettes.

3 1

Portabella met geitenkaas

Ons eerste simpele gerecht is te gebruiken als vooraf. We maken gebruik van een Portabella en geitenkaas, in dit geval Bettine (geitenkaas). Deze wordt verkocht in ronde plakken. Vraag er naar op uw kaasafdeling van de betere en grotere supermarkten. De Portabella is een mega kastanjechampignon met doorsneden tot wel 15 cm. Deze champignon heeft wit stevig vlees met een volle smaak, dit komt doordat hij rijper is dan andere soorten.

4 2

Gebakken kwartelei

Leuk voorgerecht, hapje, om de eerste trek een beetje te stillen. En weer eens wat anders, gebakken kwartelei op een brood rondje.

3 3

Pagina's