Biefstuk bakken

Een oude schoen wilt niemand dus hebben wij voor de beginnende kok het recept: biefstuk bakken.

Belangrijk: Haal de biefstuk voor je hem bakt ongeveer 25 minuten van te voren uit de koeling.

Wil jij je biefstuk 'well-done'? Bak hem dan gewoon wat langer of lees het recept van mijn online vriend Aaldert die biefstuk bakken tot een kunst maakt.

Hoe wil jij je biefstuk bakken?

Rare Medium-rare Doorbakken
Biefstuk bakken in boter

Ingrediënten

Voor 1 persoon:
  • 1 biefstuk
  • 50 gram boter
  • Zout & peper

Bereidingswijze

Smelt de boter in een goede koekenpan.

Leg de biefstuk in het midden van de pan en laat hem even 'dicht schroeien' door het vuur hoog te zetten.

Draai de biefstuk na ongeveer 1 tot 2 minuten om en strooi wat zout over de gebakken kant. Flink veel peper is ook lekker.

Rare (rood 55 tot 55° Celsius)

Om een biefstuk perfect 'rare' en dus van binnen nog rood te bakken kun je het beste met een vinger op de biefstuk drukken. Is deze nog zacht dan is je biefstuk rare gebakken.

Medium-rare (rosé 60 tot 65° Celsius)

Voor een medium-rare gebakken biefstuk laat je de biefstuk nog 1 tot 2 minuten aan iedere kant langzaam garen. Haal de biefstuk dan uit de pan en laat hem zo'n 4 minuten rusten voordat je de biefstuk serveert.

Well-done/doorbakken (70 tot 75° Celsius)

Doorbakken of well-done betekend niet dat je de biefstuk helemaal stuk bakt. Laat de biefstuk nog zo'n 3 minuten aan iedere kant goed doorgaren en haal dan de biefstuk uit de pan.

Laat de biefstuk nog zo'n 4 minuten rusten voordat je deze serveert.