Vlees recepten

Vlees recepten, een lekker recept met een biefstukje of een malse varkenshaas

Pittig draadjesvlees

Pittig draadjesvlees

Trek in ouderwets draadjesvlees? We hebben een ouderwets draadjesvlees recept met een pittig tintje!

2 46

Sisigsilog

Sisigsilog

Ons tweede Filipijnse recept rechtstreeks uit de Filipijnen. Dit keer Sisisilog, we hadden al tapsilog. Alles waar 'silog' achter staat wordt met een ei geserveerd. Sisisilog is een Cebuaans woord en kom je dus voornamelijk tegen in Cebu en omgeving.

3 3

Tapsilog

Tapsilog

Het eerste recept uit Cebu, Filipijnen: Tapsilog! Als het makkelijk moet zijn dan is dit makkelijk, een heerlijk recept. Lekker zonder maar extra lekker met een pittige chilisaus.

3 3

Shoarma calzone

Shoarma calzone

Een broodje shoarma kennen we al, maar een shoarma calzone lijkt in opmars. Wie maakt de lekkerste shoarma calzones? Jij natuurlijk! Voor je het weet kun je een shoarma calzone bezorgservice beginnen met dit recept.

4 8

Dumplings

Dumplings dichtvouwen

Lekker en gemakkelijk je eigen dumplings maken. We hebben dit recept tientallen keren zelf uitgeprobeerd en het is en blijft een succes nummer. Bij een goede Chinese toko kun je dumpling deeglapjes kopen. Maar beter is het gewoon zelf te maken! Recept door 立丽 (Lily)

4 5

Goedkope spareribs (En net zo lekker!)

Goedkope spareribs

Na wat struinen in een supermarkt kwam ik 'krabbetjes' tegen. Volgens Wikipedia worden krabbetjes niet als spareribs gebruikt maar belanden ze in Nederland vaak in de erwtensoep. Krabbetjes zijn ribben van het varken en zijn stukken goedkoper dan de 'kant-en-klare' gemarineerde spareribs die bij diezelfde supermarkt te krijgen zijn. Dus haal wat krabbetjes in huis en maak je eigen heerlijke goedkope spareribs!

5 3

Biefstuk bakken

Een biefstuk moet je bakken, maar hoe? en hoelang? Dat ligt er een beetje aan, wil je een doorbakken biefstuk of wil je hem rosé.. hier een heel gemakkelijk recept voor een heerlijke biefstuk.

3 3

Shoarma zelf maken

Shoarma betekend draaiend, het is draaiend vlees wat vlak voor het opdienen word afgesneden. In Nederland kennen we shoarma voornamelijk als varkensvlees. Varkensvlees is goedkoper dan lamsvlees. Shoarma leent zich uitstekend om zelf te maken, als je in het bezit bent van een varken of een lam, of als je gewoon een mooi stuk vlees hebt gekocht.

Kipschnitzel

Kipschnitzels maak je gewoon zelf van één of twee dikke kipfilets

Cordon bleu maken

Maak je eigen cordon bleu, dit scheelt je weer een ritje naar de slager. Deze cordon bleu kun je maken van kip, varken maar ook kalkoen gaat prima.

Pagina's