Turkse pizza

Bereidingstijd: 
50 minuten
Personen: 
3
Waardering: 
4 19

Nog nooit een Turkse pizza gemaakt of gegeten? Je weet niet wat je mist. Turkse pizza is echt basis en de beste worden vaak nog ambachtelijk bereid. De pizza uit Turkije lijkt op een wrap maar dan met een vaste vulling (overal ongeveer dezelfde smaak), tenminste dat is de bedoeling. Er zijn heel wat Turkse pizza recepten te vinden maar niet zo goed als deze..... :) Ook wel Lahmacun genoemd.

Ingrediënten: 

Het deeg voor de bodem:

- 400 gram meel
- 120 ml water
- 20 gram zout

Turkse pizza topping:

- 2 paprika's (rood en groen)
- 1 ui
- 2 tomaten
- Verse gehakte peterselie
- 150 gram Lams of runder gehakt
- zwarte peper
- rode peper
- zout
- knoflookpoeder en knoflook tenen
- olijf olie

Bereidingswijze: 

Begin met het deeg; doe de bloem in een kom en voeg daarbij langzaam het lauwe water toe. Snuf zout erbij en goed kneden tot je een mooie gladde droog vette deegbol krijgt.

Verwarm je oven naar de 200+ graden.

Snij de paprika's, uien, knoflook en tomaten zo klein mogelijk en doe ze in een kom. Doe hierover wat knoflookpoeder en zout.

Gehakt rauw bij de kom voegen en samen met wat zwarte peper en gehakte peterselie heel goed door elkaar mengen.

Op een met bloem in gesmeerde houten plank kun je kleine bolletjes deeg uitrollen tot een dunne lap. Het deeg uitrollen tot het een dikte heeft van zo'n 3 a 4 milimeter. Letop dat je pizza bodem los op de houtenplank blijft liggen anders nog wat extra bloem erop strooien.

Op de dunne turkse pizza bodem smeer je nu een beetje van het mengsel wat je zojuist gemaakt heb. Letop dat de bodem niet te veel aan de bodem plakt anders krijg je hem niet meer los, beetje bloem over de plank strooien is de oplossing.

De pizza in een loei hete oven (200 graden of meer) en in 8 tot 10 minuten afbakken... erg afhankelijk van de oven. Letop dat deeg en gehakt gaar zijn.

Turkse Pizza's serveer je met een beetje gesneden ijsbergsla en knoflooksaus. Rol hem op , en eet hem op.... probeer ook eens een dunne sambal saus erover heen, Lekker pittig!

wist je dat: Lahmacun het Turkse woord voor Turkse pizza is?

Reacties

erg lekker ga ik een keer proberen!
klinkt echt vies lekker man!

Bij ingrediënten staat olijf olie maar vind het in de bereiding niet terug?
Heb het met volkorenmeel gemaakt maar dit is de slechtste Turkse pizza ooit geworden. Heb er nog extra kruiden bij gegooid maar vond t nog steeds beetje smaakloos.

als ik de ingredienten van het deeg zie voel ik een harde droge koek aankomen. denk niet dat dit iets gaat worden. greetz Herman

ik heb met een turk en die turk is mevlut en is zo lekkkekekekerrrrrrrr..... als een turkse pizza dus dit is niks voor nederlanders xxvioletta

het was heerlijk

echt heerlijk ik zeg niks meer aan doen!

Je kunt het meel beter vervangen voor 400gram witte bloem. Meel is volkorenbrood en bloem is wit zoals in witbrood. Heerlijk receptje..

Bij mij worden de bodems hardt wat doe ik niet goed

hallo

hoort er geen gist bij het deeg?

gr leon

20 gram zout????

Klopt, ik zou 8 gram zout op een deeg van 400 gram bloem voegen, dat is 2%, en met een klein beetje olie en gist toevoegen is het deeg gemakkelijker te verwerken.

Ik heb wat minder zout en meer water toegevoegd, omdat het deeg anders veel te droog was. Maar met die kleine aanpassing is het prima gelukt; heerlijk. Bedankt voor het recept. Dit zal ik zeker vaker maken.

Recept voor het deeg klopt niet. Turken zelf doen er nog (olijf)olie en yoghurt bij. Krijg je lekkere knapperige, maar toch nog oprolbare lahmacuns van..Smakelijk

Weg met die Turken, het land uit!
Nee grapje, Marokkanen moeten het land uit!

Groetjes,
PVV leider

helemaal gelijk heb je weg met marrokanen want turken maken lekker eten

helemaal gelijk heb je weg met marrokanen want turken maken lekker eten

ik schreef dat so what het is waar en met sambal lekkaaahhh

Hallow beste kijkers,
Ik heb het gemaakt en het was echt smerig.
er moet minder water bij en het moet veel korter in de over maar 4 min. Ik heb er 100 voor onze school gemaakt. Zow goor ze gooiden het weg
Mvg Mvr Bergsma

turken als jullie zo'n lekker eten maken zijn jullie gewenst in ons land

marokanen maken geen lekker eten dus ga lekker vergassen samen met de joden

alle kut marokanen het land uit

kut marokanen ga het land uit

kut marokanen ga het land uit

kut marokanen ga het land uit

fappen is lekker

fappen is lekker

Reactie toevoegen