Turkse pizza

Maak je eigen gezonde turkse pizza's heel makkelijk zelf met dit recept van Simpel Koken. Je kunt dit recept ook prima vegetarisch en zelfs vegan maken, laat dan gewoon het gehakt achterwege.

Letop wel staafmixer of blender en oven nodig. Wil je het nog echter maken? Deze turkse pizza's kun je ook heel goed in je kamado klaarmaken!

Tortilla's met tomaat en rundergehakt

Ingrediƫnten

Voor 4 personen:
  • 8 tortilla's
  • 100 gram rundergehakt
  • 2 tomaten
  • Halve paprika
  • 3 lente uitjes
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 200 gram ijsbergsla
  • Zout & peper

Bereidingswijze

De topping:

Snij de tomaten zo fijn mogelijk.

Snij de paprika fijn en doe deze bij de fijn gesneden tomaat.

Snij de lente ui fijn en doe deze bij de tomaat en paprika.

Verdeel veel peper en wat zout over het mengsel.

Doe het gehakt erbij.

Doe de paprika en het komijnpoeder erbij. Meng en prak dit geheel met een vork door elkaar.

Doe de 2 eetlepels olijfolie, de tomatenpuree erbij en maal dit nu met een staafmixer fijn.

Bakken:

Verwarm je oven voor op 'pizza stand' of naar 250° Celsius, het ovenrek dien je straks redelijk hoog in de oven te plaatsen.

Smeer nu een tortilla zo dun mogelijk in met je turkse pizza mengsel.

Als de oven volledig is opgewarmd leg je de turkse pizza op het oven rekje en plaats je hem in de oven voor ongeveer 1 minuut.

Als alles goed gaat zie je de tortilla een beetje opbollen en als je de turkse pizza uit de oven haalt moet deze dampen van de hitte maar nog steeds flexibel genoeg zijn om op-te-rollen.

Doe dit ook met de andere tortilla's en stapel de turkse pizza's die klaar zijn gewoon op elkaar.

Serveren:

De turkse pizza maak je af met een beetje vers gesneden ijsbergsla, wat sriracha saus en natuurlijk knoflooksaus. Rol de turkse pizza's op en snij ze eventueel in stukken.