Turkse recepten

Turkse recepten, bijvoorbeeld een recept voor Turkse Pizza, maar er is meer. Turkije heeft een heerlijke keuken die het ontdekken waard is.

Turkse pizza

Opgerolde Turkse pizza

Nog nooit een Turkse pizza gemaakt of gegeten? Je weet niet wat je mist. Turkse pizza is echt basis en de beste worden vaak nog ambachtelijk bereid. De pizza uit Turkije lijkt op een wrap maar dan met een vaste vulling (overal ongeveer dezelfde smaak), tenminste dat is de bedoeling. Er zijn heel wat Turkse pizza recepten te vinden maar niet zo goed als deze..... :) Ook wel Lahmacun genoemd.

4 19

Linzen fingers

Zelf gemaakte linzen fingers. Erg lekker ook voor de kleintjes.. volgens sommige ook wel Mercimek Köftesi of Linzen balletjes genoemd

Domates dolmasi

Recept voor domates dolmasi, gevulde tomaten, dit keer met kaas. Ook erg lekker.

Tantuni mersin

Tantuni mersin, berucht en beroemd in Turkije. Een opgerolde tortilla met daarin gehakt, uien, peterselie en tomaat. Erg lekker en nu zelf te maken met dit recept.

Cacik recept

Cacık of Cacik, is een yoghurt met komkommer. Een soort van tzatziki maar dan anders. Dit recept is heerlijk met bijvoorbeeld Turks brood om te dippen. Cacik uit de Turkse keuken.

5 1