Vis ovenschotel met tomaat

Bereidingstijd: 
50 minuten
Personen: 
2
Waardering: 

Een rijke vis ovenschotel met tomaat. Gebruik voor dit recept kabeljauwfilet of een andere witvis soort. Tilapia is ook mogelijk!

Ingrediënten: 

- 1 citroen
- 350 gram kabeljauwfilet
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 eetlepel olie
- 2 flinke tenen knoflook
- 1 grote ui
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel tijm
- 1 eetlepel fijngeknipte peterselie
- zout en peper

Bereidingswijze: 

Eventueel visfilets beetje laten ontdooien.

Verwarm de oven voor naar 180 graden.

Laat het tomatensap uit het blik tomatenblokjes in een kommetje druipen.

Snipper vervolgens de ui. Was de citroen en snij deze doormidden.

Één helft van de citroen uitpersen en een heel klein beetje rasp van de schil raspen en doe dit sap met de rasp bij elkaar.

Snij de andere helft van de citroen in dunne plakjes.

Wrijf nu de visfilets in met een beetje citroensap en bestrooi ze met zout en peper.

In de olie de ui een beetje fruiten en pers hier ook een paar knoflook tenen bij.

Voeg dan de inhoud van het blik tomatenblokjes erbij, vervolgens de tomatenpuree en laat dit zo'n 2 minuten sudderen.

Roer dan de tijm er doorheen en laat de smaken even op elkaar intrekken. Van het vuur afhalen en de peterselie met overige citroenrasp er doorheen roeren.

Breng dit geheel op smaak met zout en peper.

Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en leg hierin de visfilets met daarover het tomaten mengsel.

Ovenschotel in ongeveer 20 minuten gaat bakken.

Als het klaar is kun je het garneren met de citroenplakjes.

Reactie toevoegen

Plaats als eerste een reactie!