Spaanse Paella op ze Hollands

Bereidingstijd: 
40 minuten
Personen: 
3
Waardering: 
2 2

We gaan paella maken! Wel weer op ze Hollands en makkelijker dan de vele andere Paella recepten want wij houden van simpel koken :) Zoals Quintin al zegt paella kan ook met kip maar dat een volgende keer; dit recept is met vis, zoals het hoort natuurlijk!

Ingrediënten: 

- Rijst, jouw favoriete
- Ui
- Knoflook
- potje doperwten met worteltjes
- 1 paprika
- Olijfolie
- eetlepel koenjit, gebruiken we als natuurlijke kleurstof
- 1 theelepels kerrie poeder
- Kleine of grote garnalen
- Witvis, zoals kabeljauw of tilapia
- Inktvis ringen
- Mosselen

Bereidingswijze: 

Rijst koken volgens de beschrijving op de verpakking, eventueel met bouillon blokje.

Mossels koken, of koop een zak gebakken mossels bij de betere supermarkt.

Ui snipperen en paprika in kleine blokjes snijden deze samen met wat olijfolie en de eetlepel koenjit, garnalen, vis, mossels en inktvis ringen lekker opbakken in een wok.

Knoflook uitpersen en blikje doperwten met worteltjes zonder vocht bijvoegen in de wok.

Eventueel wat Spaanse peper ringetjes voor de extra bite.

Rijst afgieten en doe de witte rijst in de wok waarna je het nog even goed dient te roeren, de rijst krijgt een gele kleur door de koenjit, dit gebruiken wij als vervanger van saffraan.

Reactie toevoegen

Plaats als eerste een reactie!