Witlofsoep met gerookte paling

Bereidingstijd: 
1 uur
Personen: 
2
Waardering: 

Met gerookte paling kun je meer dan het op een toastje serveren. Wat dacht je van deze witlofsoep met gerookte paling?

Ingrediënten: 

- 250 gram gerookte palingfilet
- 10 middelgrote stronken witlof
- 1 grote aardappel
- 25 gram boter
- zout, peper
- 1/2 liter kippenbouillon
- verse koriander of peterselie

Bereidingswijze: 

Haal het bittere hart uit de witlofstronken, snijd ze overlangs in tweeën en dan in kleinere stukken.

Schil de aardappel en snijd hem in fijne schijfjes.

Smelt de boter in een pot of pan met dikke bodem en stoof het witlof en de aardappelschijfjes op zacht vuur.

Dek de pot af en laat, onder regelmatig roeren, 10 minuten sudderen.

Voeg de kippenbouillon toe en laat nog 15 minuten garen.

Verwarm de oven voor naar 100 graden Celsius.

Snij de gerookte palingfilet in kleine stukjes.

Leg die tussen 2 vellen aluminiumfolie en warm ze in de oven 10 minuten op.

Mix intussen het witlof-aardappelmengsel met een handmixer fijn tot de soep mooi glad is en breng op smaak met peper en zout.

Warm de soep goed door en verdeel haar met de stukjes paling over voorverwarmde borden.

Versier met koriander of peterselie.

Reactie toevoegen

Plaats als eerste een reactie!