Saus recepten

Makkelijke recepten voor de lekkerste sauzen. Saus voor bijvoorbeeld bij de vis of gebakken aardappeltjes, maar ook natuurlijk BBQ saus recepten.

Rode spaghettisaus met gehakt

Rode spaghetti saus

Spaghetti zonder spaghettisaus is ook zo kaal.. daarom een lesje koken. Een makkelijk spaghettisaus recept!

4 9

Hete uien

Je kent het wel of je kent het niet, hete uien! Lekker bij shoarma of falafel ofzo maar ook in de salade een goeie

Currysaus

Geen currysaus in huis? Geen probleem, met dit recept maak je de lekkerste currysaus gewoon zelf

Satésaus zonder melk

Satésaus kun je prima zonder melk maken! Hier een recept voor een uitstekende satésaus op basis van water.

Bulgogisaus 불고기 (met appel en peer)

Aan de titel kun je het misschien al zien, 불고기 Koreaans! Bulgogi is een Koreaans woord en dat betekend letterlijk vertaald: 'vuur-vlees' al is dit recept niet pittig. We hebben een op Korea geïnspireerd recept voor Bulgogisaus gemaakt. Probeer het zelf, bijvoorbeeld met rundvlees of kip! Zorg voor schone jampotten of afsluitbare bakjes omdat je deze saus wel een tijdje kunt bewaren.

Witte saus voor groenten

Weet je het nog? Bloemkool met een papje, van Ome Willem. Hier het recept, niet van Willem maar van Thea. Een lekker sausje (papje), zoals uw moeder of oma maakte voor over de bloemkool maar ook voor over bijvoorbeeld prei, broccoli, andijvie of welke groente dan ook. Kortom een papje voor alles!

3 3

Remouladesaus

De saus die je vaak bij de visboer krijgt, bijvoorbeeld bij kibbeling of andere gebakken vis. Patatten zijn ook heerlijk met remouladesaus, of gebruik het bij de BBQ! Kortom een prima saus voor in allerlei omstandigheden :)

1 1

Pittige whiskeysaus

Als je altijd whiskeysaus maakt zonder whiskey, probeer het dan eens met whiskey! Ook heel lekker! Een beetje chilisaus erbij maakt het een pittige whiskeysaus

Pickels (piccalilli)

De Vlamingen doen pickels zelfs op hun fritten. Maar je kunt het overal bij eten, een lekkere saus helemaal als je het zelf maakt.

Uiensaus

Bij een broodje shoarma hoort uiensaus. Deze kun je gemakkelijk zelf maken met het volgende recept:

2 3

Pagina's