Kinder kaasfondue

Bereidingstijd: 
25 minuten
Personen: 
4
Waardering: 

Eindelijk weer een recept voor de kinder keuken; Deze wintermust vinden kinderen errug lekker van Saskia K. uit Amsterdam!

Ingrediënten: 

- 400 ml bouillon
- Oude kaas 600 gram
- Jonge kaas 200 gram
- Stukje danish blue 150 gram
- Maizena
- Knoflook

Om te dopen:

Stokbrood (bruin stokbrood is ook heel lekker)
kleine tomaatjes
banaan
druiven
komkommer

Bereidingswijze: 

Rasp de jonge en de oude kaas.

Breng de bouillon aan de kook met de knoflook, doe er dan in porties de geraspte kaas bij tot alles erin zit. Blijf steeds roeren en nu mag het mengsel niet meer koken.

Dan verkruimel je de danish blue erin. Als alles is opgenomen los je de maizena op in wat water en mengt dat door de kaas en blijft roeren tot er een mooie homogene saus ontstaat.

Je denkt altijd dat ie mislukt maar na een tijdje is het altijd een mooie kaasfondue.

Zet alle spullen om te dopen op tafel, de pan kaasfondue erbij (ik zet hem boven een waxine lichtje omdat het met een echte fonduebrander vaak te heet wordt en de bodem verbrand)

Mijn kinderen vinden het heerlijk en ik ook!!!! Eet smakelijk!!!

Reactie toevoegen

Plaats als eerste een reactie!