Kaasfondue

Bereidingstijd: 
30 minuten
Personen: 
2
Waardering: 

Scheppen met stokbrood! We hebben er zin in; in de pan gaan verschillende soorten kaas, wat knoflook en natuurlijk witte wijn. Lekker met kaasfondue zijn verschillende ingrediënten; komkommer, tomaat en of ui.

Ingrediënten: 

- 300 gram Gruyèrekaas
- 300 gram Emmentaler-kaas
- 1 teentje knoflook
- 3dl droge witte wijn
- 2 eetlepels maïzena
- nootmuskaat
- peper

Bereidingswijze: 

De kaas moet zo klein mogelijk; geraspt of in de kleinst mogelijk blokjes om het goed te laten smelten.

Zet nu in een pannetje de witte wijn op een middelmatig vuur en laat het bijna koken. Roer nu geleidelijk de kaas erdoor en verwarm het geheel tot alle kaas gesmolten is.

Maak in een apart kommetje de maïzena aan met een klein beetje witte wijn. Voeg dit goedje toe aan het pannetje en roer tot er een mooie gebonden kaasfondue ontstaat.

Breng de fondue op smaak met nootmuskaat en peper.

Reactie toevoegen

Plaats als eerste een reactie!