Gepocheerd ei

Bereidingstijd: 
10 minuten
Personen: 
1
Waardering: 
4 3

Hoe maak je zelf een gepocheerd ei, mooi glanzend eiwit uit een bijna kokende pan. Van Rosalie.

Ingrediënten: 

- 2 liter water
- Scheut azijn
- Snuf zout
- Verse eieren

Bereidingswijze: 

Zet een pan met de 2 liter water op en warm het op tot ongeveer 80 tot 90 graden. Het water mag dus niet koken, niet bubbelen en moet stil staan.

Doe een scheutje azijn erbij en de snuf zout.

Breek een ei in het kopje.

Laat het ei voorzichtig in het water glijden.

Vouw het eiwit met behulp van 2 spatels rond de eierdooier.

Laat het eiwit in 3 tot 5 minuten gaar worden in het water.

Neem het gepocheerde ei met de schuimspaan uit het water. Leg het ei 2 minuten in het warme water om te ontzuren.

Reacties

De tip was goed en gelijk goed gelukt

Hele fijne Tip! Ik heb het als ontbijt op bed gemaakt voor mijn ouders. Ze vonden het heerlijk! Dankje Wel

In plaats van het spatelen van het eiwit kun je, voordat je het ei in het water gooit, het water in beweging brengen, zodat je een soort draaikolk krijgt. Als je dan het ei in het midden van de pan laat glijden, is spatelen overbodig!

mijn ei was een grote faal.. :(

Goed gelukt, met een draaikolk. Nog wel even oefenen met de gaarheid. Lindsay zorg dat je ei heel erg vers is, anders lukt het idd niet.

Bedankt voor de omschrijving gelijk geprobeerd,goed gelukt ons proefkonijn vond dat het ei iets korter mocht koken,kwestie van smaak denk ik,leuk zo op de zonbdag middag vr.gr.

mocht het niet lukken om een mooi gepocheerd ei te krijgen?

pak een kopje

doe in het kopje wat plak folie.

breek het ei in de folie

draai de folie zo strak mogelijk dicht.

Reactie toevoegen