Koreaanse recepten

Heerlijke smaakvolle recepten van Koreaanse afkomst.

Koreaanse pannenkoekjes

Hoppa, na de bekende Nederlandse pannenkoeken, de Chinese eierpannenkoeken nu ook een Koreaans recept voor pannenkoeken. Gemakkelijk om te maken en heerlijk om te eten.

1 3

Pizza bulgogi

De meeste denken dat pizza een Italiaans product is maar dat is al een beetje achterhaald, toch staat deze op Korea geïnspireerde pizza in de Italiaanse pizza recepten groep, gewoonweg om dat het kan! Probeer deze pizza zelf te maken met heerlijk gemarineerd bulgogi rundvlees.

Bulgogi rundvlees

Een Koreaans recept, bulgogi rundvlees, rundvlees gemarineerd in bulgogisaus. Voor dit recept heb je een mooi stuk rundvlees nodig, laat het door je slager in dunne plakjes snijden (2 à 3 millimeter) anders kun je het zelf, leg dan het rundvlees voor een uurtje in de vriezer, daardoor kun je het gemakkelijker dun snijden.

4 1

Bulgogisaus 불고기 (met appel en peer)

Aan de titel kun je het misschien al zien, 불고기 Koreaans! Bulgogi is een Koreaans woord en dat betekend letterlijk vertaald: 'vuur-vlees' al is dit recept niet pittig. We hebben een op Korea geïnspireerd recept voor Bulgogisaus gemaakt. Probeer het zelf, bijvoorbeeld met rundvlees of kip! Zorg voor schone jampotten of afsluitbare bakjes omdat je deze saus wel een tijdje kunt bewaren.

Rijstcake vingers in pittige tomatensaus

Dit is een verrassend lekker Koreaans recept. Rijstcake vingers kun je kopen in een Chinese supermarkt. De rijstcake vingers zijn als je het koopt heel erg hard en zitten aan elkaar geplakt.