Pizza tonijn met mozzarella

Bereidingstijd: 
45 minuten
Personen: 
1
Waardering: 
3 2

Voor sommige bijna te lekker, pizza met tonijn. Vers is lastig, maar tonijn uit een goed blikje maakt je pizza werkelijk een smaakvolle hap.

Ingrediënten: 

Voor het pizzadeeg:

- 170 gram bloem
- 100 ml water (lauw)
- 1 gram droge gist
- snuf zout
- theelepel olijfolie

Tomatensaus:

- Blikje tomatenblokjes
- 2 theelepels Oregano
- 1 teentje knoflook
- zout

Topping:

- geraspte belegen kaas
- 1 klein blikje tonijn in olie
- 1 ui
- 4 plakken mozzarella kaas

Bereidingswijze: 

Maak op een schoon werkblad een bergje van de bloem en maak een klein gaatje in het midden. Doe in het gaatje de gist, snuf zout, theelepel olijfolie en het water.

Nu alles flink kneden, tot je een mooie elastisch deeg hebt.

Maak een bal van het deeg en laat dit 2 uur rijzen in een kom met daarop een schone iets wat vochtige theedoek. Als het goed is wordt je deegbal een stuk groter.

Maak tijdens het rijzen van het deeg een smakelijke pizza basis saus met het blikje tomatenblokjes, oregano, knoflook en zout. Knoflook fijn snipperen, en deze ingrediënten mengen. Laat dit eventjes in de koelkast intrekken.

Na 2 rijzen van het deeg nog even flink kneden. En rol het dan uit tot een mooie ronde pizza bodem.

Smeer op de bodem een dun laagje tomatensaus en bestrooi deze met wat geraspte belegen kaas.

Verdeel de mozzarella plakken over de kaas.

Snipper de ui fijn en meng deze in een schaaltje met de uitgelekte tonijn.

Verdeel het ui tonijn mengsel over de pizza.

20 minuten in de oven, op 200 graden!

Reactie toevoegen

Plaats als eerste een reactie!