Uiensoep op z'n Indonesisch

Bereidingstijd: 
15 minuten
Personen: 
4
Waardering: 
2 29

Ik ben gek op uiensoep. Het is makkelijk te maken, kost haast niets en het is erg lekker. Een behoorlijke tijd geleden alweer was ik de Franse versies van uiensoep beu en heb zo uit de lossen pols een Indonesische versie in elkaar gedraaid.
Deze soep werd zo lekker dat het inmiddels een van mijn succesrecepten is. Zelfs mijn Indonesische vriendinnen vinden het heerlijk. En nee hij is absoluut niet pittig.

Ingrediënten: 

3 uien in kwart plakjes gesneden
3 knoflooktenen geperst of geraspt
1 afgestreken eetlepel sambal Nasi Goreng (niet heet)
1 goeie scheut ketjap A
1 theelepel Goela Djawa
1 groot glas droge witte wijn
1 liter vooraf gemaakte runderbouillon (gewoon van maggi blokjes)
1/2 theelepel tijm
peper naar smaak
zout naar smaak
olie

Bereidingswijze: 

Snijdt de uien in kwart ringen, pel en pers de knoflook en fruit deze beiden in wat olie (in een braad-pan, werkt dat erg prettig).
Doe er tijdens het fruiten de sambal en de tijm bij. Voeg daarna de Goela Djawa en de ketjap toe en roer het geheel nog eens goed door.
Voeg dan de bouillon en de witte wijn toe en laat het geheel een uurtje trekken.
Voeg eventueel nog wat zout en peper toe naar smaak.

(SERVEER)TIP:

Ik blijf erbij dat er op een uiensoep een stuk (stok)brood hoort met gesmolten kaas. Bij deze soep kan dat ook prima! Enneh een goeie soep smaakt altijd lekkerder als hij een dag staat!

Als je de runderbouillon vervangt voor kruiden bouillon zal het vegetarisch zijn.

Reacties

Reactie toevoegen