Sambal goreng telor

Een tripje naar de toko zit er wel in maar je wordt beloond door de traditioneel Indonesische keuken. Sambal goreng telor is het bekende gerecht met de gebakken-gekookte eieren, uiteraard lekker pittig! (Goreng betekend: gebakken, en 'telor' betekend ei)

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:
  • 4 eieren
  • 4 theelepels sambal oelek trassi
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel laos
  • 1 ui
  • 10g (1 eetlepel) goela djawa
  • 2 deciliter water
  • 1 eetlepel santen mix
  • 1 eetlepel tomatenpuree

Bereidingswijze

Kook de eieren hard in zo'n 8 minuten

Pel en snij de ui fijn.

Pel en hak de knoflook fijn.

Fruit de ui in olie, samen met de sambal, de laos, en de knoflook.

Voeg er daarna de goela dwaja en het water met de tomatenpuree aan toe

Laat de saus al roerende even doorkoken en voeg de santen mix toe, doe daar wat kokend water bij zodat het een egaal en glad geheel word.. niet te dik, niet te dun!

Pel de eieren en de de eieren in de saus, laat het geheel een half uurtje lekker sudderen