Boemboe roedjak ikan

Bereidingstijd: 
45 minuten
Personen: 
4
Waardering: 
3 1

Haal de Oosterse keuken in huis, met wat vis en dit recept: Oosterse boemboe rodjak ikan.

Ingrediënten: 

- 500g verse witvis (bijvoorbeeld kabeljauw, schelvis, tilapia)
- olie
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- 1tl laos
- tl sambal oelek
- 1tl djahé
- 1el ketjap benteng manis
- zout en peper naar smaak
- 1el koffiemelk
- 1el santen mix

Bereidingswijze: 

Maak de vis schoon en snijd deze in niet al te kleine stukken.

Dep de vis een beetje droog en bak deze in een koekenpan met een klein beetje olie.

Als de vis een beetje gekleurd is haal je deze uit de pan.

Snipper de ui en fruit de ui snippers met de kruiden in een klein beetje olie.

Als de ui glazig is doe je er een heel klein beetje water bij en leg je de gebakken stukken vis in dit sausje.

Laat dit ongeveer 10 minuten sudderen.

Maak tenslotte het geheel af met de koffiemelk, de santen mix en naar smaak een beetje suiker.

Lekker met een salade ,of rijsttafel

Reactie toevoegen

Plaats als eerste een reactie!