Indiase recepten

Heerlijke recepten uit het verre India, het land van de kruiden en specerijen

Curry van de eeuw recept

Curry ingrediënten

Deze curry, 'de beste curry van de eeuw' een rijk gevulde en gezonde curry kun je heerlijk eten met witte rijst, aardappelen, roti pannenkoeken of stoombrood. Zelfs de buuf van de sigarenboer vond het onovertrefbaar!

4 15

Indiase yoghurt marinade

Met komijn en yoghurt haal je heel makkelijke die specifiek Indiase smaak in huis.

3 3

Hete mosselen

Gek op vis gerechten? Mosselen maar dan heet uit India

Pappadum yoghurt

Pappadum, dunne pannenkoekjes van linzen wat eerder lijkt op dunne kroepoek maar dan met een totaal andere frisse smaak en een spannendere 'kraak'. De bereiding komt zowat neer op het ozo hippe moleculaire gastronomie in eigen keuken. Heerlijk vooraf om iedereen voor te bereiden op het volgende lekkere gerecht.

Kipcurry met zwarte peper

Origineler kan bijna niet en ook nog eens authentiek! Indiase kipcurry met zwarte peper.

5 2

Gehaktballen met venkel

Een gehaktbal kennen we wel in Nederland. Echter in India zijn ze er ook dol op, dan wel vaak iets kleiner; in de vorm van een hapje. Dit keer spannend geserveerd met frisse venkel!

Lamsvlees koekjes

Koekjes? Gefrituurd lamsvlees in een jasje.

Kruidige pompoen

Zonder zaadjes kan je dit gerecht niet maken, maar het is zeer apart, smaakvol en als je wilt zelfs heet! Pompoen met allerlei zaadjes, uit India.

Aardappelpuree met ui

Net als (de meeste) Nederlanders zijn Indiërs dol op bepaalde aardappelgerechten. Hier een pittige aardappelpuree, ietsje anders nu met ui.

Pittige vis

In Azie eten ze pittig en in India ook, heerlijk vis uit de zee maar dan met de beste Indiase kruiden.

Pagina's