Krabbetjes grillen

Krabbetjes, niet uit de zee maar van het varken; 'goedkope' spareribs kun je ze ook noemen. Vroeger gingen ze voornamelijk in de soep maar je kunt er ook heerlijke andere gerechten mee maken zoals bijvoorbeeld grillen op de BBQ of in de oven.

We koken de krabbetjes in marinade om ze mals te maken.

Krabbetjes (varkensrib)

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:

Bereidingswijze

Pel en snij de ui fijn.

Doe de krabbetjes in een hoge pan samen met de BBQ saus, de gesneden ui, zout en flink wat verse peper.

Doe nu voldoende water in de pan zodat de krabbetjes net aan onder water staan.

Breng de krabbetjes in de 'marinade' aan de kook en laat dit zachtjes koken voor zo'n 60 minuten.

Haal daarna de krabbetjes uit de marinade en bewaar de marinade.

BBQ: Leg de krabbetjes op een niet al te hete plek op je BBQ.

Smeer elke 5 minuten de krabbetjes in met de marinade.

Na zo'n 20 minuten zijn je krabbetjes gaar.

Oven:

Verwarm de oven voor naar 200° Celsius.

Leg de krabbetjes in een braadslee in de oven en smeer ze elke 10 minuten in met de marinade.

Na ongeveer 35 minuten zijn je krabbetjes klaar.