BBQ recepten

Nederland moet vaker en beter BBQ'en, we hebben heerlijke barbecue recepten voor je op een rijtje gezet. Ook voor vegetarische BBQ'ers is er van alles te vinden.

Aubergine omelet

Aubergines op BBQ

Aubergine is een heerlijke groente als je hem goed weet te verwerken. Hier een heerlijk recept voor een aubergine omelet, rechtstreeks uit de Filipijnen. Het beste is dat je dit recept maakt wanneer je een BBQ met kolen hebt branden.. de aubergine wordt namelijk gegrild om hem zacht te maken en de schil gemakkelijk te verwijderen.

Goedkope spareribs (En net zo lekker!)

Goedkope spareribs

Na wat struinen in een supermarkt kwam ik 'krabbetjes' tegen. Volgens Wikipedia worden krabbetjes niet als spareribs gebruikt maar belanden ze in Nederland vaak in de erwtensoep. Krabbetjes zijn ribben van het varken en zijn stukken goedkoper dan de 'kant-en-klare' gemarineerde spareribs die bij diezelfde supermarkt te krijgen zijn. Dus haal wat krabbetjes in huis en maak je eigen heerlijke goedkope spareribs!

5 3

Geroosterde maiskolf

Mais op de BBQ

Bij een zomerse barbecue hoort nou eenmaal een maiskolf, makkelijk en vooral erg lekker afhappen.

Vegetarisch gehakt

Altijd al het geheim willen weten voor het maken van vegetarisch gehakt? Wij hebben het, we hebben er lang naar gezocht en zijn zowat heel de wereld over geweest om dit recept in elkaar te flansen.

5 1

Aardappelbommen

Aardappelbommen! Echt onweerstaanbaar voor de ware BBQ liefhebber

Kipsaté voor op de BBQ

Vanavond een BBQtje? Maak dan eigen kipsaté, gemarineerde kipfilet op een satéstokje. Zorg wel dat je zo vroeg mogelijk het vlees in de marinade legt.

4 1

Lamsbout saté

Aangezien niet elke saté met satésaus hoeft worden geserveerd hier een recept voor lamsbout saté zonder satésaus. Lamsbout is veel te lekker om het door een sausje te halen. Wat zout en andere kruiden is voldoende! Een ware traktatie voor de BBQ liefhebber

Gemarineerde zalmfilets op de BBQ

Er wordt steeds meer gebarbecued in Nederland, waarom ook niet? Je kunt het zo lekker maken als jezelf wilt en het is lekker buiten (als het goed is). Maak dit heerlijk gegrilde zalmrecept op je eigen BBQ

Snijbonen voor op de BBQ

Met snijbonen kun je meer, ze zijn bijvoorbeeld heerlijk voor op de BBQ. Maak je BBQ ook een feest voor de vegetariër met deze snijbonen sticks

BBQ appeltjes

Als het zomer is ga je barbecueën, een gezond en fris recept; voor buiten!

Pagina's