Mosselen koken

Bereidingstijd: 
20 minuten
Personen: 
4
Waardering: 
5 1

Favoriet van vele, gekookte mosselen! Met of zonder sausje, in de wijn of gewoon op water. Met een goeie mossel vangst is het allemaal aan te raden.

Ingrediënten: 

- 4 kilo mosselen
- 2 uien klein gesneden
- 2 laurierblaadjes
- 2 preien, in ringen
- 1 wortel klein gehakt
- peper, vers natuurlijk
- selderie
- een scheut droge witte wijn, bier of water.

Bereidingswijze: 

Mosselen , 1 kilo per persoon

Voor u de mossels klaarmaakt eerst even wassen, zo kun je de mossel nakijken; degenen die gaan drijven kun je het beste niet eten en dus weggooien.

Gebruik een grote hoge pan, sommige hebben een speciale mosselpan met een wat hogere deksel.

Een laagje water voor een kilo mosselen is genoeg, ze hoeven zelfs niet helemaal onderwater te staan. Beetje zout en peper zou voldoende moeten zijn.

Voeg de ingrediënten toe met als laatste de wijn of water.

Kook de mosselen 8 minuten in het water, het vocht komt omhoog dus soms even de deksel optillen.

Reactie toevoegen

Plaats als eerste een reactie!