Wortels koken

Waardering: 
4 5

Wortels, oranje, goed voor je ogen maar rauw vooral erg hard. Dus kun je ze koken! Maar hoe?

Ingrediënten: 

Wortelen
Water
Zout

Bereidingswijze: 

Wortels koken voor een Hollandse pot doe je wat langer, zo zijn ze lekker zacht. Begin met een pannetje met voldoende water zodat de schoongemaakte worteltjes net onder staan.

Wortelen afhankelijk van de dikte minimaal 10 minuten koken voor een zacht worteltje. Prikken en voelen met een vork is net als bij andere groente de grote truc!

Sommige mensen voegen een paar scheppen suiker toe aan het water, natuurlijk om het worteltje wat zoeter te laten smaken.

Leuke tip: kook ook eens mooie waspeentjes met het loof er nog aan. Deze kun je gebruiken bij speciale maaltijden, het ziet er leuk uit, al eet je het groen natuurlijk niet op.

Reacties

Een groot misverstand is dat wortelloof niet eetbaar is of zou zijn, of niet bruikbaar als eten. In tegendeel. De énige reden om het eventueel niet te gebruiken is bij gebruik van niet-biologisch geteelde wortelen, omdat je dan niet zeker weet of er nog restanten van pesticiden op het loof zitten.

Zelf maak ik regelmatig soep van wortelloof en vind die heerlijk.

Heeft u ook een recept van de wortelloof soep

IK HOU NIET VAN WORTELTJES VIES HE

IK HOUD NIET VAN DIT SOORT REACTIES. GA EEN END FIETSEN.

Dat is jouw probleem, ik houd ook niet van die oranje staven, hè!

ik ook niet, maar ik eet ze toch op!

Marvin loves carrots

Reactie toevoegen