Spruitjes koken

Waardering: 
3 7

Spruitjes gekocht? Hoelang moet je ze nu koken? En hoe? Wij van Simpelkoken.nl hebben het antwoord, net als alle andere antwoorden over koken.

Ingrediënten: 

- Spruitjes
- Zout

Bereidingswijze: 

Snij het kontje van de spruitjes en pel eventueel de buitenste blaadjes van de spruitjes.

Was de spruitjes in koud water en breng de spruitjes in ruim water aan de kook met een snuf zout.

Laat de spruitjes zo'n 10 minuten koken.

Je kunt altijd even prikken met een vork om te voelen hoe zacht de spruitjes zijn

Reacties

tja, ... ik kook ze altijd met een beetje maggi en een druppeltje koffiemelk bij in het water, opdienen met een klontje boter, heerlijk !!zo maakte mijn oma ze ook vroeger !!

Harold, bedankt,
de spruitjes staan al op het vuur, snel blokje maggie gepakt en klein scheutje boter er bij gedaan
helaas drink ik koffie zonder melk, dus dat gaat even niet door.
straks wordt het smullen.
groeten, Dré

wat blij dat deze site bestaat

En ik ook! bedankt voor de tip!

echt wel!

ik heb altijd geleerd na het afhalen een meskruisje te zetten in de spruit om ze sneller gaar te krijgen(oma tip

Goh, hier ben ik dus ook erg blij mee!!!
Ik zag ook op een site dat je een geschilde ui of aardappel toe kan voegen aan de spruitjes zodat ze niet zo bitter smaken

Beste Angelique, de bitterheid van koolsoorten verminder je door een nacht in de diepvries. Boerenkool van het land is ook het lekkerst als er een nachtvorst overheen is geweest! eetsmakelijk! Sorry voor late reactie, ik zag vandaag pas je vraag...

spruitjes (alsook de meeste koolsoorten) smaken enkel bitter wanneer ze te lang zijn gekookt

Ikzelf lust geen spruitjes, ik ga ze klaarmaken voor mijn man en zal wel horen at hij er van vindt

Ik ga zo ook spruitjes klaarmaken voor mijn man! dank voor deze goede tips!!

ik ga het ook proberen

Dankjewel! Vanavond spruiten op tafel!

Blij met deze site,nu weet ik hoelang ik spruitjes moet koken.

bedankt

Bedankt tipgevers. Spruitjes zijn heerlijk geworden, met klontje boter erdoor. Smullen!

Tip: spruitjes met satésaus. Heerlijke combinatie!

Vooral als ze beetgaar zijn gekookt, ook andere groente mogelijk zoals sperciebonen, bloemkool, andijvie, spinazie, taugé, spitskool. (een mengsel hiervan met pinda saus is Gado-Gado)

bedankt voor de tip ik ga het proberen

Ik, en ook de rest van mijn gezin hielden helemaal niet van spruitjes maar nu ik ze ongeveer 10 minuten kook en serveer met kerriesaus (knorr zakje) vinden we het eigenlijk héél lekker......daarbij een slavinkje en gekookt aardappeltje er bij en smullen maar!!!!

Wat ook lekker is ,spruitjes met een ui in schijfjes gesneden mee koken met snufje zout. Uitgebakken spekjes zonder boter bereiden,slavink bereiden, de spruitjes 6 a 8 min koken en met vork voelen tot je er doorheen prikt, afgieten en de meegekookte ui in laten zitten, spekjes en nootmuskaat 1tl toevoegen.. Smullen maar!

met currysaus eens opdienen zeer lekker

in plaats van n beetje boter neem wat geraspde
kaas vlak voor het opdienen toppie
grtz ben

Klein schepje suiker meekoken en ze worden echt niet bitter. kleine spruitjes 5 min. Koken tot ze beetgaar zijn. jammie!!

Jongens, niet teveel toevoegen, een spruitje moet ook smaken naar een spruitje. Al die sauzen en kruiden kunnen de oorspronkelijke smaak wegnemen.

Jongens, niet teveel toevoegen, een spruitje moet ook smaken naar een spruitje. Al die sauzen en kruiden kunnen de oorspronkelijke smaak wegnemen.

ik kook de spruiten altijd met een snufje zout er door. als ze gaar zijn hou ik een beetje groente vocht over om het te mengen met honing groentesausje en als afmaking een beetje nootmuskaat er over strooien. erg lekker!

Spruitjes met Walnoten erg lekker. De walnoten in de koekepan verhitten, beetje suiker erover zodat het gaat carameliseren en daarna af laten koelen. Beetje zout, foelie poeder en klontje boter door de spruiten roeren en rijkelijk bestrooien met de walnoten. eet smakelijk

Tip van Jamie Olliver en Gordon Ramsey: spruitjes roerbakken.
Eerst spekreepjes uitbakken, daana gehalveerde spruiten roerbakken. Alles samenvoegen en serveren met gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!!

Spruitjes met satésaus. dat is ook lekker

Spruitjes a la Corine
Geinspireerd door de recepten.
Heb ik de spruitjes 10 m laten koken -= beet gaar.
Tezelfdertijd spekjes gebakken - fijn gesneden ontbijt spek.
Daarna in andere pan uitje fijn gesneden en wat fijn gesneden knoflook erbij en dat tezamen gefruit. Daarna spekjes erbij. Afgegoten spruiten in aparte schaal en daaraan toevoegen de spekjes met gefruite knof en uitjes. Beetje biologische kip en aardappelpuree erbij en klaar is Kees.

Kinderen die spruitjes niet lekker vinden ?? Bij ons niet !! Ik maak er altijd zelf saté saus bij, en dan zijn ze heerlijk !! Proberen waard !!

Ik maak altijd te veel spruitjes maar die neem ik de dag daarna gewoon mee naar werk. Een beetje boter en pindakaas op een broodje en vervolgens de spuitjes erop! Heerlijk! Door het zoete van de pindakaas smaakt het niet zo bitter meer

Ik maak altijd bij spruitjes een dun mosterdsausje; vind ik zo lekker..... Zometeen dus smullen!!!

Bedankt voor de tip!
Ik zal het proberen!

BAH!

Spruitjes met sate saus?...klinkt echt wel raar hoor

Maaar zooooo lekker :)

SPRUITJESS!

Spruitjes met saté saus klinkt zeker raar maar erg lekker!

Inderdaad :) Zo lust ik ze ook het liefst! Vroeger was er ook een soort van spruitjessaus in een pakje verkrijgbaar, deze deed mijn moeder er altijd bij. Op een gegeven moment was deze niet meer verkrijgbaar, maar het sausje leek erg veel op pindasaus dus sindsdien eten wij altijd spruitjes met pindasaus!

Dank voor de tips. Voor het eerst in 7 jaar ga ik het proberen.

thanks! :) (Y) (Y)

10 minuten is handig om te weten (in Spa-water);
met (Himalaya)zout inderdaad;
meskruisje (checked!); en,
ghee (geklaarde boter) (bio) :)
Ik heb niet veel meer in huis (biologisch) -
dus, plus geelwortel en tarwegraspoeder;
met bruine basmati rijst. :)

' Was goed te doen..! Simpel en gezond.. :)

Doch, met pindasaus, en walnoten, past wel qua smaak meen ik.

Een pakje katenspek voor op de boterham(150gram)in kleine reepjes snijden,zonder boter een beetje aanbakken.Een bekertje crème fraiche erbij en de gekookte spruitjes (iets korter koken)in de koekenpan erbij voegen.
ik lust geen spruitjes, maar zo wel.Eet smakelijk!!!

vavaond spruitjes met kerrie saus en spekjes en ui er door heen

Spruitjes met gehaktballetjes in zoetzure saus voor 2 pers.
400 gr spruitjes, 250 gr rundergehakt mengen met half zakje kruiden, klein blikje ananasstukjes in sap, 2 dl gezeefde tomaten (pakje) 2 eetl ketjap manis, 2 theel sambal oelek, halve vleesbouillontablet.
Spruitjes gaar koken. In 25 gr boter gehaktballetjes 5 min bakken. Voeg alle andere ingrediënten voor de saus toe en verkruimel de bouillontablet. Laat de gehaktballetjes nog 10 min. in de saus sudderen. Spruitjes er door en nog 2 min mee verwarmen. Heerlijk met rijst of aardappelpuree !!

P.S....de gehaktballetjes ongeveer even groot als de spruitjes maken

Ik heb geleerd als je de spuiten hebt gekookt en er zit een beetje koffie/melk en boter bij dan kan je er ook nog een heel klein beetje nootmuskaat (gemalen) overheen doen. en ik las iets met een vork er in prikken? doe dat maar liever met een aardappelmesje, want dan blijven je spruiten heel, en dat telt ook voor de aardappels.

Eerst water koken en dan de spruitjes erin, afhankelijk van de grootte 7 to 10 minuten dan behouden ze de meeste goede zaken in zich en zijn bijna gaar.

Spruitjes koken, spekjes bakken, appel schillen in blokjes, bij elkaar gooien, geitenkaas er over heen brokkelen, walnoten erbij en een beetje honing.. echt HEERLIJK!!

Pagina's

Reactie toevoegen