Spinazie koken

Waardering: 
4 9

Van spinazie word je groot en sterk. Wij krijgen regelmatig de vraag hoe je spinazie moet koken. We hebben het antwoord!

Ingrediënten: 

Spinazie
Water
Zout

Bereidingswijze: 

Allereerst kun je met spinazie meer dan alleen koken. Maar voor de gekookte spinazie liefhebbers hebben we de volgende tips:

- Spinazie slinkt heel erg met koken, reken 200 tot 300 gram spinazie per persoon
- De dikke steeltjes verwijder je
- 2 minuten koken is voldoende
- Zout toevoegen

Reacties

ik heb diepvries spinazie gekookt, moet daar ook water bij

Bij diepvriesspinazie doe je normaal gesproken geen water, tenzij je spinaziesoep wilt maken ;)

Van spinazie word je groot en sterk. (zonder t dus...)

Het mag hier wel met een t, omdat het in algemene zin bedoeld wordt als 'van spinazie wordt men sterk' en niet 'van spinazie word jij sterk'.

Maar 'men' is derde persoon enkelvoud, 'je' is tweede. Dus '...word je sterk', mag hier, en waar dan ook, niet met een t.

Ik dacht dat het over spinazie ging??

doe toch normaal man... ga lekker ergens anders discussiëren over d en t's

Moet het water koken voordat de spinazie erbij gaat, of moet je meteen spinazie met water op het vuur zetten?

wat een gezaag jong over een letterken

Spinazi is jam jam

van mijn moeder geleerd klontje boter in de pan spinazie erbij een beetje nootmuskaat en wat zout lekkerste is zee zout naar smaak of (op z,n exotish) dan een beetje uien zo fijn mogelijk gesneden een teentje knoflook ook zo fijn mogelijk gesneden of geperst ff licht bakken in beetje boter of oflijfolie dan spinazie erbij en een minuut bakkend omroeren klaar is Kees en Princes in de keuken, eet smakelijk, Princes1jackson@yahoo.com.

goed

goed

goed

Nooit geweten dat spinazie maar zoooo kort hoefde te koken!!! Het probleem bij ons is dat ik haast geen pan kan vinden waar het in kan!! Meestal gooide is er telkens maar wat bij totdat het in de pan paste en dan kookte ik het wel een kwartier!! Pffft veel eerder klaar dus.
Hoe zit dat met roerbakken dan? Of is dat geen optie voor spinazie?

Wokken gaat uitstekend! Wel eerst laten slinken.

Reactie toevoegen