Broccoli koken

Waardering: 
4 9

In onze serie groenten koken nu meer informatie over broccoli, hoe en hoelang moet je broccoli koken?

Ingrediënten: 

Broccoli
Water
Eventueel snufje zout

Bereidingswijze: 

Een stronk broccoli kun je het beste even afspoelen zodat je er zeker van bent dat er geen aarde of zand mee gekookt wordt. Snij de roosjes van de stronk. De stronk zelf kun je ook prima mee koken, deze heeft een lekkere smaak en wordt heerlijk zacht.

Broccoli koken

Broccoli kun je net als andere groenten op verschillende manieren koken. Wil je kale broccoli eten, voor bijvoorbeeld bij aardappelen dan kook je deze met wat zout zo'n 9 minuten.

Broccoli wokken

Ga je wokken met broccoli? Kook de broccoli dan iets korter, dan krijg je knapperige broccoli. Wil je echt bijna helemaal rauw eten, dan snij je de roosjes gewoon kleiner en hoef je deze geen eens te koken. Wel is onderdompelen c.q. blancheren in kokend water aan te raden.

Broccoli blancheren

Broccoli blancheren kan handig zijn als je broccoli rauw wilt serveren of bijvoorbeeld wilt wokken. Breng water tot aan het kookpunt haal dan het vuur eraf en doe de broccoli in de pan voor maximaal een minuut of twee. Nu is je broccoli ook gereinigd.

Broccoli recepten

Ben je opzoek naar lekkere recepten met broccoli? Gebruik dan onze zoekmachine, zoek naar recepten met broccoli

Reactie toevoegen

Plaats als eerste een reactie!