Ei koken

Bereidingstijd: 
7 minuten
Personen: 
1
Waardering: 
5 22

De site heet nu eenmaal simpel koken dus dit recept moet aanwezig zijn we gaan vandaag simpel een ei of eieren koken.. altijd handig voor degene die echt geen idee heeft, en sommige vergeten wel is hoelang je een ei dient te koken

Ingrediënten: 

- 1 ei
- (steel)pan met water

Bereidingswijze: 

Een heel klein gaatje prikken met een zogenaamde eierprikker is aan te raden anders kan het ei nog wel eens barsten...

Zet het water op het vuur en doe de eieren pas in het water als het water kookt. Dan reken je 4 minuten voor een zacht ei.. of 7 minuten voor een hard ei

- 4 minuten zacht ei
- 5 minuten medium zacht ei
- 7 minuten hard ei

Je kunt de eieren met een eetlepel makkelijk in het kokende water laten zakken.

Ei laten schrikken

Giet na het koken het hete water gelijk weg en doe dan koud water in de pan. Dit is het ei laten schrikken waardoor je het ei beter kunt pellen. Ook zijn je eieren sneller afgekoeld dus als je een warm eitje wilt laat ze dan niet al te lang in het koude water staan.

Tip:

Je kunt veel meer met eieren dan alleen maar koken! Wat dacht je van een eiersalade? Of een gebakken eitje! Echt simpel hoor! Bekijk onze ei recepten

Reacties

bedankt voor dit gastronomisch hoogstandje

Bedankt! Toch handig voor degenen die het niet wisten en erop moesten Googlen (zoals ik) ;-)

Bedankt voor de uitleg, ik zal het zo eens testen. Poepoe... 7 minuten voor 1 eitje koken. Daarom houd ik niet van koken, duurt allemaal zo lang ;)!

Haha. Wat een held ben ik, ik kom hier dus ook om te kijken hoelang je een ei moet koken en erop moest Googlen haha
No Keukenprinces Ris

Pfieuw weer gered door deze geweldige site! Wist even niet meer of ik het ei er al gelijk in mocht doen, of pas als het water kookt ;)

Haha ik wist nooit of je het ei voordat of nadat het water kookt erin moest doen, bedankt ik zal dit wel proberen :)

dankje wel ik wist het even niet meer en ik ben toch echt wel een keukenprinses haha.
nu schaam ik me dood hihi,
maar je hebt me uit de brand geholpen haha
nogmaals bedankt en vriendelijke groetjes.

Hey, dankjewel, ik zit nu met mijn probleem van moederdag, en dan moet ik een ontbijt op bed maken, maar ik wist niet meer hoe je een hard ei moest maken, dankjewel hiervoor!

Een simpele maar snelle uitleg, dankjewel!

Ik wist niet hoe lang ze er in moesten maar nu wel :D

Mijn eieren waren na 7m minuten meer medium dan hard

Hoe meer eieren in de pan (dus minder water per ei om in te koken) des te langer moet je de kooktijd maken. + met hard gekookte maakt langere kooktijd nou ook weer nix uit. Als je je verheugd op n zacht eitje en 't heeft te lang gekookt dat 't hard is is wat anders.

mmmm, deze site heeft me op 1e paasdag (de enige dag in het jaar dat ik een eitje gekookt) toch maar weer gered. Bedankt!

Bedankt haha. Wat ben ik toch een kneus dat ik dit zelfs al niet weet. Haha. :-)

hoeveel minuten heb je nodig als je 4 eieren hard wilt hebben?

Gewoon hetzelfde als voor één ei :) Dus een minuut of 6 a 7... (vanaf het kookpunt)

oke hartstikke bedankt!

Tja ooit wist ik alles

Hahahaha ook ik moest ff snel googlen hoelang het ookal weer moest, toch handig hè internet met Google

tja zeg dat wel! ;)

Daarom,ben er blij mee. En me eitjes smaken gelukkig nu !

Herp Derp! Bedankt voor dit heerlijk Eitje!

Ging niet helemaal goed, mijn ei ontplofte na 1 of 2 minuten... Oja maar ik had geen gaatje geprikt (leek mij niet nodig).. Toch maar aan het recept houden voortaan :/

een beetje zout bij het water doen voorkomt,als het ei toch stuk gaat dat hij leeg loopt. Het eiwit stolt gelijk

het zijn deze kleine dingetjes die men snel vergeet, handig deze site!

De vraag is dan meteen: Na hoeveel minuten kookt het water?

geldt dit ook voor elektrisch? Ik heb me hier aan gehouden... eieren komen eruit en zijn nog steeds snot. Ik heb inmiddels al 3 eieren weg kunnen gooien. Bedankt!

BLO ;)

ik wist het effe niet meer hoelang het moest. koken kan ik echt wel maar eieren blijven een lastig punt...thanks voor de tip!!

Bedankt! Ik ben 11 en wou voor mijn ouders een onbtijt op bed maken, dus dit was wel handig!

Ik kookte ze altijd hard in ongeveer 10 minuten en ik wou alleen precies weten wanneer ze zacht gekookt en "medium" gekookt zouden zijn.
Zes eieren 7 minuten gekookt en ze waren nog zacht. Hoeveelheid eieren maakt volgens mij niks uit. Alleen in de eerste 20 seconden koelt het water misschien een beetje meer af dan wanneer je één ei kookt.
Dus ja, deze tijden kloppen denk ik niet helemaal (?).

"In sommige gevallen moet je eieren iets langer of korter koken dan bovengenoemde gemiddelde tijden. Zeer verse eieren moeten één minuut langer in de pan liggen. Ook koude eieren, die rechtstreeks uit de koelkast komen, of zeer grote eieren, die meer dan 60 gram wegen, hebben een paar minuten langer nodig. De kooktijd is daarentegen weer iets korter - gemiddeld één minuut - bij eieren die worden opgezet met koud water."

Handig truukje, hard gekookte eieren draaien sneller dan zacht gekookte eieren. Dus als je twijfelt even het eitje laten rond draaien

Eieren moet je altijd in koud water in de pan doen en dan aan de kook brengen en niet in kokend water leggen!! kooktijden kloppen verder wel!

Reactie toevoegen