Flapjack

Bereidingstijd: 
20 minuten
Personen: 
15
Waardering: 
1 14

Hallo allemaal, ik heb een heel leuk en lekker recept voor zowel beginnende als gevorderde koks en bakkers het heet Flapjack. Flapjack is een soort koek met havermout vlokken erin, ook mogelijk met kokos en hazelnoten.

Ingrediënten: 

* 250 gram roomboter (1 pakje)
* 250 gram rietsuiker, als je dit niet kan vinden kun je ook heel goed kristalsuiker gebruiken
* 3 eetlepels schenk of keukenstroop
* 130 gram zelfrijzend bakmeel
* 260 gram havermout

Bereidingswijze: 

De bereiding van flapjack gaat als volgt:

* zet een steelpan op het vuur
* doe de boter in de pan en wacht tot deze gesmolten is.
* weeg ondertussen ook de suiker af.
* als de boter gesmolten is voeg je de suiker toe en roer je het geheel goed door elkaar.
* voeg daarna de 3 eetlepels stroop toe aan het mengsel van suiker en boter.
* zet het vuur uit
* weeg het zelfrijzend bakmeel af en zeef dit bij het mengsel tot het een geheel wordt.
* als het bakmeel erbij zit goed roeren en zorgen dat er geen klontjes achter blijven.
* weeg de havermout af en schud deze bij het mensel.
* pak de spatel en doe het hele mengsel in de bakvorm.
* verwarm de oven tot 170 graden celcius en zet de bakvorm in de oven op een bakplaat.
* zet de wekker op 20 minuten.
* haal de flapjack uit de oven en laat hem afkoelen.
* als de flapjack afgekoeld is, haal je deze uit de bakvorm en leg je hem op zijn kop zodat de onderkant ook nog af kan koelen.
* als de flapjack aan beide kanten genoeg is afgekoeld kun je hem in stukken snijden en opdienen.

Lekker als toetje of als koekje bij de koffie, kan ook gemaakt worden voor een verjaardag.
Succes gegarandeerd.
Laat de flapjack niet te donker worden.

Reactie toevoegen

Plaats als eerste een reactie!